Jelenlegi hely
Újházy tyúkhúsleves
- 1,20 kg tyúk
 - 20 dkg vegyes zöldség
 - 4 dkg zeller
 - fél csomó petrezselyemzöld
 - vöröshagyma
 - só
 - bors
 - gomba
 - finommetélt
 
A megtisztított, jól megmosott tyúkot hideg vízbe tesszük főni. Amikor felforr, a habját leszedjük, majd megsózzuk és belerakjuk a zöldséget. Fűszerezzük sóval, borssal, egész fej hagymával. Lassan, egyenletesen főzzük. A gombaszeleteket és a zöldborsót hozzáadjuk a vegyes zöldséghez, amit a kész levesből kiszedtünk, majd a finommetéltre vágunk, és tálalásig egy külön levesestálban tároljuk. Amikor a tyúk megpuhult, vegyük ki a levesből, s ha már leülepedett, szűrjük át finomszűrön. Tálalás: a levesestálba beletesszük a feldarabolt tyúkot, a finommetéltet, a leveszöldséget és az egészet felöntjük forró levessel. A tetejére finomra vágott petrezselyemzöldet szórunk. Jó étvágyat!

                        
                