Jelenlegi hely

Bosztányos pitán (sütőtökös kukoricalepény)

Fiser Anna
A receptet a Torontálvásárhelyen 2016. október 22-én megrendezett ,,Kukorica, a rónák gyöngye,, elnevezésű kiállításon a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasa, Gál Veronika gyűjtötte. Adatközlő: Fiser Anna, a sándoregyházi Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület kézimunkacsoportjának vezetője
Bosztányos pitán (sütőtökös kukoricalepény)
Jellegzetes bukovinai sütemény. Reggelire, vacsorára kitűnő. Fogyasztható lekvárral és tejjel.
Hozzávalók: 
  • 80 dkg kukoricadara
  • ½ liter víz
  • 3 dl olaj
  • 4 kanál búzaliszt
  • 1 sütőpor
  • 50-60 dkg reszelt bosztány (sütőtök)

 

Elkészítés ideje: 
1,5 óra
Elkészítés menete: 

A kukoricadarát leforrázzuk a fél liter forró vízzel, összekeverjük és megvárjuk, hogy kihűljön, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. Lassan belekeverjük a reszelt sütőtököt. A tepsit jól megkenjük olajjal, beleöntjük a masszát és kb. 1 óra alatt készre sütjük.  Porcukorral megszórva és sült tökkel díszítve tálaljuk.